RTS :: Društvo :: Nove cene taksija u Beogradu start 270 dinara

Taksisti su “odrali” Beograđanina na aerodromu: Kako to da izbegnete

I pored svega toga, to je upravo prilika i za grad Beograd i za taksiste, da se uloži napor i da se umesto sanacija stanja, kojima je pristupano u prethodnim periodima, kroz proces temeljitih reformi, primene kvalitetna i dugoročna rešenja. Potencijal Zakona o koncesijama treba najodgovornije ispitati, on je u nizu zemalja primenjen upravo za efikasnije rešavanje problema u taksi servisima. Pravilno razumevanje mesta auto-taksi prevoza putnika u sistemu javnog gradskog prevoza je od izuzetnog značaja ne samo kod analize stanja u taksi servisu, nego je od naročitog značaja za procese daljeg razvoja i reformi, koje moraju biti usklađene sa njegovom suštinom i realnom ulogom koju ima. Taksi prevoz po svom karakteru spada u vidove prevoza malog kapaciteta koji se naziva PARATRANZIT. Zbog rekonstrukcije beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” već više meseci je ukinuta prodaja vaučera za taksi prevoz, tako da taksisti moraju da koriste taksimetar.

Aerodrom Sarajevo istakao cjenovnik taksi usluga: Cilj stati ukraj vozačima koji varaju turiste – Radio Sarajevo

Aerodrom Sarajevo istakao cjenovnik taksi usluga: Cilj stati ukraj vozačima koji varaju turiste.

Posted: Mon, 05 Jun 2023 07:00:00 GMT [source]

Preko 70% svoga radnog vremena taksisti provode u najprometnijim delovima grada obuhvatajući najatraktivnije i najprometnije poslovne, stambene i zabavne zone. Pored toga, zbirno posmatrano taksiji su na ulici 24h bez prestanka. Uvažavajući ove dve činjenice, taksi predstavlja izuzetno sredstvo za propagandno delovanje sa vrlo širokom, masovnom publikom. Upotreba “taxi-reklamiranja” može biti podjednako efikasna i kao zasebna propagandna taktika, i kao deo neke složenije, multimedijalne kampanje i to u različitim kombinacijama.

Taksijem od 1.500 do 7.500 dinara

Na aerodromu važi poseban režim rada za taksiste, koji podrazumeva potvrdu o fiksnoj ceni, odnosno vaučer. Uzima se na aerodromu, a plaća u taksiju, po cenovniku za šest gradskih zona. Putnici uglavnom idu u prve dve, za koje vožnja košta do 3.000 dinara. Istina je da je njegova cena visoka za standard prosečnog građanina, ali ni u razvijenijim zemljama taxi se ne koristi kao zamena za autobuse i ostale vidove gradskog prevoza. U ostalom, da je cena taxi usluga u Beogradu nerealno visoka, beogradski taxisti bi bili bogati ljudi, a pošto verovatno poznajete barem jednog onda znate da to nije slučaj. Taxi cena mora da balansira između želja korisnika ove usluge, potrebe vozača za pristojnom zaradom za ovaj težak i opasan posao, i između velikih troškova koje imaju.

cena taksija do aerodroma

TAXI – NS nudi mogućnost spajanja putnika u istom taksi vozilu u situacijama kada dvoje putnika ili dve grupe putnika se prevozi u isto vreme do aerodroma Nikola Tesla Beograd. Naime, celu situaciju od kada vaučeri nisu više u opticaju, kako kaže predstavnik taksista, iskoristili su pojedinci među taksistitma i neki koji uopšte nisu taksi prevoznici. Priča da nam da su svi taksisti imali iste ili slične cene svojih vožnji, a da je onda on pokušao sa njima da ispregovara, a jedan „taksista“ mu je navodno rekao da „ne vozi ni do auto-puta bez 1.500 dinara“. Beograđanin Marko je sa suprugom nakon deset dana letovanja u Turskoj doživeo jednu neprijatnu situaciju kada su sleteli na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

Brzo i lako do taksija

Najočigledniji primer je stvaranje haosa iz apsurdnog tumačenja ustavnog prava na rad. Upravo i u sistemima licenci biće moguće u nekoliko faza napraviti postepen prelaz od postojećeg stanja ka trajnom rešenju. Neki koriste cena taksija do aerodroma samo proverena taksi udruženja, drugi kažu da znaju svoja prava, da traže račun, a kao krajnju meru navode napuštanje taksi vozila. Putnici su divlje taksiste ranije prepoznavali po tablicama, bez obaveznog TX na kraju.

https://podgorica.taxi/

Ipak, većina letova je u ranim jutarnjim satima ili za vreme posla, pa organizacija može da pravi probleme. Jedina mana je što u povratku, ukoliko vas takođe neko čeka, morate da https://taxi-travel.me/ imate sreće i da zaobiđete kašnjenja jer će se vaš vozač sigurno unervoziti. Takođe, minibus često bude pretrpan koferima, a neretko i vozač mora da oslobodi mesto do sebe.

TAXI USLUGA

Već ste neplanirano izgubili pola sata, hvata vas panika znajući da avion neće čekati na vas.Odlučujete da svoje glomazne kofere vučete do najbliže prometne ulice ili taksi stajališta koje možda i nije tako blizu. Po mišljenju taksista, poštovanje zakona i donošenje jasnih pravila ponašanja, jedinstvene cene, formiranje manjeg broja većih udruženja, uvođenje licenci, omogućavanje uvoza i lakše dobijanje kredita, kao i povećanje kazni za nesavesne taksiste, su dalje aktivnosti koje treba sprovesti. Gradskom Sekretarijatu za privredu se preporučuje da upravo sve primedbe i sugestije taksista prihvati kao polaznu platformu za rešavanje nagomilanih problema u taksi servisu. Nesumnjiva je potreba dugoročnijeg stabilizovanja taksi tržišta i stvaranje uslova za potpunu reproduktivnu sposobnost taksi vozača. Tokom kontrole divljih taksista na beogradskom aerodromu četiri vozača dobila su prekršajne i krivične prijave, dok dvojica su ostala bez vozila. Formiranjem radne grupe u okviru MInistarstva građevinarstva i infrastrukture, država želi da zavede red među taksistima na aerodromu i u celom gradu.

cena taksija do aerodroma

Upravo zbog toga, u Analizi stanja taksi servisa Beograda, analizi stavova stanovnika dat je odgovarajući značaj i ona ima značajno mesto kako u oceni stanja, tako i u svim predloženim reformama taksi servisa. Višegodišnje iskustvo u obavljanju ovog posla je nešto čime možemo da garantujemo da ćete dobiti apsolutno sigurnu i udobnu vožnju, iz bilo kog kraja Beograda, do aerodroma „Nikola Tesla“. Uživaćete u udobnoj vožnji luksuznog automobila, novije https://podgorica.taxi/ generacije, sa svim pogodnostima koje poseduje. Taxi vozilom upravljaju kvalifikovani vozači sa licencom za rad. Nikada nije bilo lakše odabrati najbolji taxi do aerodroma, već nakon jednog korišćenja naših usluga ćete se uveriti u sve prednosti koje Vam nudimo. Taxi kao prevozno sredstvo Vam omogućava brži dolazak na željenu lokaciju, bez stresa i nervoze zbog ostalih učesnika u saobraćaju, a imate zagarantovanu bezbednost tokom vožnje.

RELATED ARTICLES

BLOG

Join The Buzz!

Get the latest on digital trends delivered to your inbox monthly.

.